Το e-support KoiSPE

Το e-support KoiSPE

Το e-support KoiSPE αποτελεί ένα πληροφοριακό σύστημα υποστήριξης των ΚοιΣΠΕ που αναπτύχθηκε στο πλαίσιο της Πράξης «Ολοκληρωμένο πρόγραμμα παρέμβασης για την υποστήριξη των Κοινωνικών Συνεταιρισμών (ΚοιΣΠΕ) ΟΠΣ 5041861» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μεταρρύθμιση Δημόσιου Τομέα 2014-2020). 

Η Πράξη αφορά την υποστήριξη του θεσμού των Κοινωνικών Συνεταιρισμών Περιορισμένης Ευθύνης του ν. 2716/99 ως βασικό και πλήρες εργαλείο κοινωνικής επανένταξης ψυχικά πασχόντων. Αποσκοπεί στην ενίσχυση του συστήματος ψυχικής υγείας με την προώθηση της απασχόλησης και της κοινωνικής ένταξης των ψυχικά ασθενών. 

Περιλαμβάνει τρία υποέργα με διακριτές δράσεις και 29 παραδοτέα για την ανάπτυξη εργαλείων για την αυτοεκπροσώπηση, την υποστηριζόμενη απασχόληση και την αξιολόγηση των αποτελεσμάτων του έργου. 

Βασικοί Άξονες 

Αυτοεκπροσώπηση & Συνηγορία

για άτομα που ήδη έχουν προχωρήσει στα πρώτα βήματα της κοινωνικής και οικονομικής τους επανένταξης 

Υποστηριζόμενη Απασχόληση & Επιχειρηματικότητα

που θα θωρακίσει την εργασία των ατόμων αυτών και θα τους καταστήσει επαγγελματικά ανταγωνιστικούς

Προτυποποίηση Διαδικασιών

για βελτίωση της καθημερινής οργάνωσης των ΚοιΣΠΕ και παροχή συμβουλευτικής υποστήριξης για την εφαρμογή διαδικασιών

Εργαλεία για την αυτοεκπροσώπηση & την υποστήριξη ηγετικών ικανοτήτων (Υποέργο 1) 

Το Υποέργο 1 στοχεύει στην ενίσχυση της αυτοεκπροσώπησης και των ηγετικών δεξιοτήτων των συνεταιριστών των ΚοιΣΠΕ που προέρχονται από την κατηγορία Α (άτομα με σοβαρά ψυχοκοινωνικά προβλήματα). 
Αποσκοπεί στη βελτίωση των δεξιοτήτων συνηγορίας και αυτοεκπροσώπησης, στην υποστήριξη της δημιουργίας και παρακολούθησης του συλλογικού οργάνου συνηγορίας και αυτοεκπροσώπησης μελών και εργαζομένων της Α κατηγορίας στους ΚοιΣΠΕ. 
Η δράση βοηθά τα άτομα της κατηγορίας Α των συνεταιριστών να εκπροσωπούν αποτελεσματικά τη συλλογικότητά τους σε επιτροπές και όργανα που υπερασπίζονται τα δικαιώματα και τον αποστιγματισμό των ψυχικά ασθενών

Εργαλεία υποστηριζόμενης απασχόλησης & ενίσχυση της διοικητικής και διαχειριστικής ικανότητας των ΚοιΣΠΕ (Υποέργο 2)

Το Yποέργο 2 αποσκοπεί στην ενίσχυση της επάρκειας τόσο του εργατικού δυναμικού (κατηγορίας Α και γενικό πληθυσμό) όσο και των ΚοιΣΠΕ ως μονάδες παραγωγής.
Kαλύπτει το κενό που δημιουργείται από το ειδικό καθεστώς των ΚοιΣΠΕ ως θεραπευτικές και επιχειρηματικές οντότητες, το οποίο τις καθιστά ευάλωτες στον ανταγωνισμό.
Κατά την υλοποίηση αναπτύσσεται και εφαρμόζεται πιλοτικά ένα εξειδικευμένο Μοντέλο Υποστηριζόμενης Απασχόλησης για τη διευκόλυνση της πρόσβασης στην εργασία των εργαζομένων Α κατηγορίας, που παρέχεται εντός της μονάδας ψυχικής υγείας τους.
Προτυποποιούνται επίσης όλες οι διοικητικές και διαχειριστικές διαδικασίες της επιχειρηματικής οντότητας των ΚοιΣΠΕ, προσαρμόζοντας τις διαδικασίες στις συνθήκες που τις διέπουν λόγω του θεραπευτικού τους χαρακτήρα. 
Τέλος, στο πλαίσιο του Υποέργου 2, αναπτύσσονται ψηφιακά εργαλεία που θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη της διοικητικής και επιχειρησιακής επάρκειας των ΚοιΣΠΕ.

Αξιολόγηση του έργου συνολικά και των αποτελεσμάτων του
(Υποέργο 3)

Το Υποέργο 3 αφορά την αξιολόγηση της πορείας της Πράξης με την ύπαρξη ανεξάρτητης, αντικειμενικής και κατάλληλα τεκμηριωμένης αξιολόγησης της ποσοτικής και ποιοτικής υλοποίησης της. Εξετάζεται επίσης η επίτευξη της στοχοθεσίας, γενικής και επιμέρους (σε επίπεδο πράξης και υποέργων) και του βαθμού ανταπόκρισης των δράσεων στους προβλεπόμενους στόχους.

Αξιολόγηση πλατφόρμας
myimage
Πώς θα βαθμολογούσατε τη συνολική σας εμπειρία με την πλατφόρμα;